Coaching

Coaching-ul, ce este si la ce ne ajuta

coaching

Coaching-ul este unul dintre cele mai puternice moduri de comunicare care exista. Il putem asemana cu o parghie care atunci cand este folosita corect, poate sa faciliteze procesul de constientizare si evident de dezvoltare personala si profesionala.

Adesea, termenul de coaching este folosit gresit, asemanandu-l cu alte metode de lucru, acesta fiind confundat cel mai des cu mentoring-ul. Este important deci, sa stim ce nu este coaching-ul, pentru a ne forma o parere cat mai exacta despre ce face si cum ne poate ajuta acesta.

Un aspect foarte impoartant de retinut este ca in procesul de coaching nu se dau sfaturi sau solutii la probleme, deci daca ne asteptam ca atunci cand apelam la aceasta metoda, coach-ul sa ne spuna exact ce sa facem, inseamna ca nu am inteles ce este coaching-ul si cum ne poate ajuta acesta.

Desi exista multe similaritati intre coaching, mentoring, consiliere sau consultanta, sunt metode de lucru diferite, care au particularitati cheie.

Un coaching eficace ne poate imbunatatii performanta individuala sau a echipei, productivitatea, motivatia, ne poate ajuta in a ne pastra angajatii si ai ajuta sa se dezvolte in a deveni viitori seniori in companie, a reduce costurile cu trimiterea angajatilor la cursuri externe de perfectionare sau a dezvolta o cultura a companiei, bazata pe invatare si dezvoltare continua.

Coaching individual

Coaching de echipa