Consilier dezvoltare personala

Acreditat ANC - COR 242324

Specialistul in consiliere pentru dezvoltare personala este o persoana neutra, imparțiala, care isi sustine clientii in investigarea situatiilor problema si faciliteaza explorarea solutiilor potentiale pentru reglarea eventualelor disfunctionalitati in plan personal si in relatiile socio-profesionale de catre o serie de factori perturbatori.

consilier-dezvoltare-personala

Teme abordate:

 • dezvoltarea propriei cariere
 • organizarea activitatii
 • prioritizarea obiectivelor
 • activitatile profesionale specifice consilierului de dezvoltare personala
 • particularitatile activitatii de consiliere
 • notiuni de planificare si organizare
 • tipuri de resurse necesare pentru desfasurarea activitatii si modalitatea de alocare a acestora
 • tehnici de comunicare
 • notiuni generale de consiliere
 • tehnici de armonizare a starilor emotionale cu obiectivele sesiunilor de lucru
 • noţiuni de organizare a activitatii de consiliere

Acest curs se adreseaza persoanelor care doresc sa consilieze alte persoane in privinta evolutiei lor in viata atat din punct de vedere personal cat si profesional. Consilierul pentru Dezvoltare personala este o persoana neutra si impartiala care isi stabileste drept misiune indrumarea celorlalti si impulsionarea pozitiva a acestora.

 

Cursul se adreseaza specialistilor si absolventilor facultatilor de psihologie, medicina, sociologie, psihopedagogie speciala, asistenta sociala, filosofie, teologie si tuturor persoanelor interesate in dezvolrare unei careie de consilieri/psihoterapeuti si se afla în cautarea programului de formare potrivit viziunii personale de vindecare, dezvoltare si interventie, consilierilor, consilierilor scolari, trainerilor/formatorilor dar si oricarei persoane interesate sa se dezvolte personal si profesional.

Acest curs ofera participantilor posibilitatea de a-si insusi tehnici pedagogice si sa isi adapteze strategia de formare in functie de nevoile grupului caruia i se adreseaza. Cursul se adreseaza atat celor care doresc sa dobandeasca abilitati pedagogice, cat si celor care le detin si doresc sa le certifice.Participand la acest curs, vei invata cum sa gestionezi eficient situatiile dificile aparute in timpul cursului, vei putea sa vorbesti in public fara emotii si vei sti cum sa structurezi si sa prezinti tema abordata in timpul cursului.

Structura cursului:

70% aplicatii practice

30% cunostinte teoretice

Conditii de acces: studii superioare

 

 

 

 

Cursul de Consilier Dezvoltare Personala este un curs acreditat, unde la finalul programului de formare participantii vor sustine examenul de absolvire, primind certificatul acreditat ANC, prin Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice si Ministerul Educatiei Nationale, certificatul obtinut fiind recunoscut atat la nivel national cat si in Uniunea Europeana.

acreditat anc