Ce fel de manager esti?

management style

Cu totii cunoastem manageri care au succes si manageri care au avut succes pentru o perioada de timp scurta. Cu toate ca industriile au evoluat, tehnologiile sunt mai performante si oamenii au mai mult acces la informatie, unii dintre noi, nu gasesc calea spre dezvoltare. Si aici nu ma refer doar la dezvoltarea proprie, ci si la dezvoltarea businessului. Din fericire pentru unele companii, managerii sau liderii alesi de aceasta, au inteles nevoia de a adapta stilul de conducere dintr-unul autoritar sau dominant, intr-unul democratic sau consultativ.

Aceasta adaptare a stilului de management, va face pe termen lung, diferenta intre companiile care au echipe motivate si inovative, si companiile care nu isi gasesc oameni valorosi sa li se alature.

Nimanui nu-i place sa lucreze cu un manager care vede doar acea mica eroare care a fost facuta, iar celelalte 99 de task-uri duse la bun sfarsit cu succes, nu. Acel manager nu va fi de succes. Oamenii din echipa lui nu se vor simtii productivi pentru ca nu vor avea suport in dezvoltare, se vor simtii pusi la colt pentru cea mai mica greseala, iar productivitatea acestora va fi din ce in ce mai scazuta, pana la punctul de plecare. Motivatia acestora sa evolueze, sau sa fie creativi, va fi de domeniul sf-ului.

Managerii care dau doar feedback-uri constructive (ca sa nu le spunem negative), care nu aprecieaza implicarea si eforturile oamenilor din echipa, care nu valideaza comportamente corecte si vor pastra acel stil de management fara sa isi doreasca o schimbare, acestia vor fi manageri care nu vor avea succes pe termen lung.

Astazi, inca mai avem companii care se doresc a fi de succes, dar care nu isi doresc sau nu considera ca ar fi relevant a avea, un climat organizational bazat pe apreciere si sustinere.

Intreaba-te in fiecare zi (sincer, ca raspunsul e doar pentru urechiile tale) pana cand se va crea un comportament din acest obicei, ce fel de manager esti si daca acest stil pe care il adopti, este unul propice pentru dezvoltarea businessului tau.

Daca nu te multumeste raspunsul si crezi ca poti sa te dezvolti mai mult dar nu sti de unde sa incepi, scrie-mi, putem gasi impreuna, reteta de succes specifica tie.